Memphis Depay was dinsdagavond maar weer eens het goudhaantje voor het Nederlands elftal. De invaller schoot Oranje in de allerlaatste seconde naar 3 punten tegen Wales (3-2 winst). Na afloop schoof Depay aan bij de NOS voor het perspraatje.


Tegen Wales maakte Depay zijn 42e interlandgoal, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Klaas-Jan Huntelaar. Robin van Persie (50 goals) is de volgende prooi. “Ik word steeds herinnert aan die lijst”, sprak Depay. “Ik kijk naar boven. Ik heb geen contact met Van Persie, maar ik weet zeker dat-ie het ziet en dat hij blij is.”

Spirit

Memphis prees na afloop het doorzettingsvermogen van het team. “Een goede seizoensafsluiter zo, geweldig”, vertelde Depay. “Blijven geloven, al komt er ook wel geluk bij kijken. Maar het is tekenend hoe wij erin staan”, aldus de Oranje-aanvaller. “Nu matchwinner, maar dat had ook gemoeten tegen Polen. Kan niet altijd zo zijn, helaas.”

Gulle Depay

Depay liep vrijwel zonder kleding van het veld af in De Kuip, hij maakte de supporters blij met zijn accessoires. “Ik hou van de interactie met het publiek. Even een duimpje omhoog of een praatje maken, dan maak je iemand z’n dag. Het is het einde van het seizoen, dus m’n voetbalschoenen heb ik niet meer nodig. Die heb ik weggegeven, samen met andere kledingstukken. Dat hebben mensen dan voor altijd in hun huis, ik vind dat prachtig.”

Lees ook: Van Gaal niet blij met treuzelende Teze, wel met winnende goal: ‘Was zo afgesproken’