Mats Wieffer was al een aantal keer invaller bij Feyenoord, donderdag mocht hij zich voor het eerst laten zien in de basis. Met Wieffer op het middenveld won Feyenoord met 3-1 van PEC Zwolle in de TOTO KNVB Beker. De 23-jarige Wieffer scoorde én gaf een assist.


Ik denk dat ik uiteindelijk prima gespeeld heb, al ging na een minuut of 70 de tank wel een beetje leeg”, zei Wieffer bij ESPN. “Als team denk ik ook dat we het uiteindelijk goed hebben gedaan. Het duurt wel wat lang voordat we het beslissen en aan het einde worden we nog wat naar achteren gedrukt, maar uiteindelijk ben ik tevreden.”

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü kon ook genieten van Wieffer. Maar hij ziet hem natuurlijk een stuk vaker voetballen. “Wieffer kan wel wat, hij is ook niet voor niets meteen naar Feyenoord gekomen. Hij heeft wat pech gehad met blessures, maar je ziet dat hij heel goed kan voetballen en power in het spel brengt. We hebben gedaan wat we moeten doen in een bekerwedstrijd. Het hoeft niet altijd mooi, zolang je maar doorgaat naar de volgende ronde.”