Marten de Roon had grote schoenen om te vullen, hij moest Frenkie de Jong vervangen op 6 en deed dat met verve. Hij is een andere speler dan De Jong, zo zegt hij zelf, maar kan wel degelijk wat toevoegen. “Ik denk dat het een toevoeging is van mij dat ik niet altijd mopper, maar 100% geef en mijn kans pak wanneer die er is.”


De Roon heeft nog weinig wedstrijden gespeeld onder Louis van Gaal, maar daar zal je De Roon nooit over horen. De speler van Atalanta Bergamo voelde namelijk wel gewoon het vertrouwen van de bondscoach en hij wachtte zijn kans lekker af. Die greep hij ook.

Hij moest veel duels aangaan met Kevin De Bruyne: “Timber zou Hazard volgen en als De Bruyne wat dieper zou gaan staan dan zou Nathan Aké daar staan. De Bruyne ging zwerven en daardoor kwam hij bij mij. De ruimtes op het middenveld waren vrij groot, dus echt druk zetten op de CV’s van hen was moeilijk.”

Onoverwinnelijk

Ondanks een slechte wedstrijd zag De Roon toch iets fijns: onoverwinnelijkheid. “Het positieve is dat het moeilijk is om van ons te winnen. Vandaag ook: we spelen we niet zo goed, maar je geeft ook vrij weinig weg. Je mist 2 belangrijke spelers in het spel die aan de bal wat extra’s kunnen geven. Misschien goed om te laten zien dat je op meerder manieren kan winnen. Als je daar ongeslagen blijft, in Qatar, kunnen er mooie dingen gebeuren.”