Mark van Bommel is bezig met zijn 3e klus als hoofdtrainer. Bij PSV en Wolfsburg werd de Limburger ontslagen; hoe staat het er nu voor bij Antwerp? Daarover sprak Bommeltje met De Telegraaf.


Van Bommel ziet een stijgende lijn bij de huidige nummer 3 van de Belgische competitie. “Ik vind dat we steeds beter zijn gaan voetballen, maar we moeten nog wat effectiever worden”, aldus de oud-international van Nederland.

Toen eerder in 2022 Marc Overmars vertrok bij Ajax, rook Antwerp zijn kans om hem aan te trekken als technisch directeur. Overmars leerde Van Bommel om zich meer af te sluiten van wat anderen (in de media) vinden.

Niets lezen

“Ik vroeg hem een keer of hij iets had gelezen in de krant, volgens mij ging het over een olietanker”, vertelt Van Bommel. “Marc zei alleen maar: ’Nee, ik lees niets.’ Dat heb ik wel deels overgenomen.”

“Als ik nu de Telegraaf-app open, scan ik het nieuws op de voorpagina, maar switch ik zelden nog naar de sportsectie. Want soms gaan dingen toch in je hoofd zitten. Je moet niet alles willen weten. Dat geldt zowel voor wat er in de media staat, als wat er op de club gebeurt.”

Overval

Ook ging hij nog in op een poging tot overval in oktober, toen hij een parkeergarage in reed.

“Tijdens dat bewuste moment voelde ik direct dat er iets niet klopte. Toen zag ik dat iemand op me af kwam lopen met een zaklamp en een pistool. Ik ben volle bak geremd en achteruit gereden. Het is allemaal van de zotte, maar ik denk dat ik op het moment zelf goed heb gereageerd.”