Louis van Gaal is maandagavond benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. In 1997 werd hij al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar na zijn prachtige prestaties als bondscoach van het Nederlands elftal kreeg hij een upgrade.


Daarnaast kreeg Van Gaal ook nog het bondsridderschap van de KNVB, op een speciale ‘bedankavond’ in Zeist.

Minister Conny Helder had veel lovende woorden voor vorige bondscoach van Oranje. “Jij gelooft – nee jij wéét – dat investeren in talent loont. En dat een goede speler op zichzelf niet veel meer is dan dat: een goede speler. Voor goed voetbal heb je goede teamspelers nodig.”

“Aan een jonge fan vraag je of hij hard heeft gerend. Of op welke positie hij speelt. Aan je spelers, je collega’s vraag je altijd hoe het thuis is, met partners, met kinderen. Collega’s aan wie je merkt dat ze eenzaam zijn, worden bij jou en Truus thuis warm onthaald. En terwijl je thuis de trotse vader bent van twee fantastische meiden, nam je ook her en der een voetbalzoon onder je vleugels. Meerdere voetballers en meerdere stafleden noemen je hun tweede vader. Dat doen ze niet zomaar.”