Wat vond Louis van Gaal van wat Oranje liet zien, thuis tegen Duitsland (1-1)? Hebben zijn mannen stappen gezet bij het uitvoeren van het nieuwe systeem? Hoe zit het met de fitheid? Hoe nu verder?


“Ik denk dat de mensen hebben genoten van de vechtlust van dit team”, zei de 70-jarige bondscoach. 

Maar daarna kwam de kritkek. “Ik snap wel dat Memphis Depay het geen leuke wedstrijd vond, want hij had weinig de bal. Wij waren niet balvast, zeker in de 1e helft niet.”

Vorm en vertrouwen

Dat lag deels aan vorm en vertrouwen, aldus de Tulpengeneraal, maar ook aan de kwaliteit van Die Nationalmannschaft. “Ondanks het overwicht van de Duitsers in de 1e helft zou 0-0 bij de rust niet gek zijn geweest. Duitsland was wel erg balvast, maar ik denk dat wij verdedigend goed stonden en niet veel kansen weggaven.”

Knokken

Na rust werd Nederland sterker en sterker en leek een zege er nog in te zitten. “In de 2e helft knokken we ons terug en dankzij Frenkie de Jong kunnen we ons onder de druk van Duitsland uit voetballen”, vertelt Van Gaal.

Fantastische week

Hoe kijkt hij terug op dit interlandblokje? “Ik vind dat we een fantastische week achter de rug hebben. We hadden 2 keer kunnen winnen. Tegen Duitsland vind ik een gelijkspel niet zo slecht.”