Volgens De Telegraaf is Ronald Koeman degene die Louis van Gaal gaat opvolgen na het WK in Qatar. Deze geruchten deden al even de ronde, maar nu is het volgens De Telegraaf en AD beklonken.


Het was al bekend dat Louis van Gaal na het WK zou stoppen, dat eindigt in december 2022. Toen dat nieuws bekend werd gingen alle ogen al vrij snel naar Ronald Koeman, die ontslagen werd bij FC Barcelona. Ronald Koeman gaf laatst al aan ervoor open te staan en nog graag een eindtoernooi mee te willen maken, die kans krijgt hij nu in zijn 2e periode als bondscoach.

Volgens het AD tekent hij voor 3,5 jaar: dat betekent dat hij zou aanblijven tot en met het WK van 2026 in Mexico, Canada en de Verenigde Staten. AD-journalist Maarten Wijffels tweet er nog achteraan: ‘Er komt voorlopig ook geen presentatie, gaat in de luwte tot na het WK’.

Goedkeuring Louis van Gaal

Ook Louis van Gaal staat achter de keuze om Ronald Koeman hem te laten opvolgen. “Hij is beschikbaar en een goede trainer, het is allemaal niet zo moeilijk. Ze zijn bij mij ten rade gegaan. Het lijkt mij een uitstekende keuze”, zei hij eerder op de persconferentie.

Louis van Gaal nog gewoon bondscoach op WK

Zondag kwam het nieuws naar buiten dat de bondscoach al geruime tijd lijdt aan prostaatkanker, dit zit hem niet in de weg om gewoon naar het WK te gaan. Voor de komende maanden, zo ook in Qatar, zal Louis van Gaal gewoon nog op de bank zitten. Koeman neemt het over vanaf janauari 2023, als het WK over is.