Robert Mühren is een fenomeen in de Keuken Kampioen Divisie. Op een hoger niveau speelt hij bijna niets klaar, maar in de eerste divisie voelt hij zich thuis en scoort hij er op los. Vrijdagavond was hij met 2 goals weer van grote waarde voor koploper FC Volendam: 4-1 tegen Helmond Sport.


Mühren staat nu op 22 doelpunten in de KKD, nog altijd 5 minder dan Thijs Dallinga van Excelsior. Mühren gaf vrijdagavond ook nog eens een assist. Zijn ploeggenoot Daryl van Mieghem deed het met een hattrick aan assists nog iets beter.

Titelstrijd in KKD

Omdat de concurrentie van Volendam voor de titel (Emmen, Excelsior en Eindoven) ook wonnen, blijft de voorsprong hetzelfde. Het ‘andere Oranje’ staat 7 punten voor op Emmen, maar de Drentenaren hebben nog een wedstrijd tegoed.Emmen juicht op weg naar de periodetitel en misschien wel meer

Wie pakt de 3e periode?

Ze zullen het waarschijnlijk niet nodig hebben, maar toch hoopt Volendam de 3e periodetitel binnen te halen. Dan moet het nog wel Emmen in zien te halen. Emmen boog tegen Jong Ajax een achterstand om en won met 2-1. Het verschil is 1 punt in het voordeel van Volendam, maar Emmen heeft dus nog die inhaalwedstrijd.

Wordt Eindhoven de lachende 3e?

FC Eindhoven gaat ook nog de strijd aan voor de periodetitel. De Eindhovenaren wonnen bij Jong AZ (1-3) en hebben evenveel punten in de periode als Volendam, maar een beter doelsaldo. Nog 1 speelronde te gaan in die 3e periode en voor Emmen dus nog 2 wedstrijden.

Uitslagen Keuken Kampioen Divisie speelronde 28

FC Volendam – Helmond Sport 4-1
Jong AZ – Eindhoven 1-3
FC Emmen – Jong Ajax 2-1
Excelsior – Roda JC 2-0
Almere City – VVV-Venlo 0-1
NAC Breda – Jong PSV 3-1
De Graafschap – FC Den Bosch 0-0
TOP Oss – Jong FC Utrecht 4-1
FC Dordrecht – MVV 3-1 (gestaakt in blessuretijd vanwege racistisch incident)Eindhoven staat voorlopig bovenaan in de 3e periode