Kevin Hofland zag zijn ploeg Willem II vrijdagavond met 4-0 verliezen van Go Ahead Eagles en zakt daardoor verder de degradatiezorgen in. Na afloop van de wedstrijd hield de trainer geen blad voor de mond voor de camera’s van ESPN: “In het voetbal heb je aanvallen en verdedigen, en als je kijkt naar het aspect verdedigen dan hebben wij dat niet gedaan vandaag.”


De trainer was vooral niet te spreken op de manier waarop duels werden aangegaan: “Als je ziet hoe agressief Go Ahead terugverdedigt of hoe fel zij een duel in gaan, is dat een groot verschil met hoe wij dat doen. Als je dat niet voor elkaar krijgt, dan kan je beter stoppen.”

Actie ondernemen

Kevin Hofland geeft aan nu te verwachten dat het bij de spelers duidelijk is dat er wat moet gaan gebeuren, in zijn ogen heeft het ‘niet per se met concentratie te maken maar met zelf verantwoordelijkheid nemen’. Hij ziet voor zichzelf de taak om de spelers actie te laten ondernemen: “Door het laten zien van videobeelden, trainingen en gesprekken het aan de jongens duidelijk te maken.”

Mes in de selectie

Op de vraag of hij de mes in de selectie gaat zetten, gaat hij niet op in. Hij noemt vandaag ‘een enorme domper met een goede keeper bij de tegenpartij.’ Verder blikt hij terug op het afdwingen van kansen: “Je moet agressiever zijn om kansen af te dwingen. Zij komen er een paar keer uit en dan laat je je kinderlijk uit het duel spelen, dan wordt het lastig.”

Willem II staat op de 15e plek met 23 punten uit 29 wedstrijden. Sparta en Fortuna staan daar 1 punt onder, maar Sparta heeft nog 3 duels in te halen en Fortuna 2.