Vrijdagavond is Keuken Kampioen Divisie en dat betekent meestal maar 1 ding: SPEKTAKEL. Ook dit keer was het weer één groot feest met FC Volendam tegen FC Emmen als topper, verrassingen in Den Bosch en Dordrecht en een 6-klapper van FC Eindhoven.

Koploper FC Volendam leek op weg naar een makkelijke avond tegen FC Emmen, na 25 minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Daryl van Mieghem en Robert Mühren. Jeredy Hilterman deed net voor rust nog wat terug, diezelfde Hilterman bracht 10 minuten voor tijd vanaf 11 meter de eindstand op het bord.

Verrassingen
De Graafschap, dat als nummer 2 aan speelronde 15 begon, profiteerde niet van de uitglijder van FC Volendam. De ploeg die vorig jaar langs promotie naar de Eredivisie greep ging onderuit op bezoek bij FC Den Bosch: 2-1. De Graafschap kwam via Jeffry Fortes nog wel op voorsprong, maar Roy Kuijpers en Soufyan Ahannach bezorgden de Bosschenaren een knappe zege.

Ook FC Dordrecht zorgde voor een verrassing. Zij versloegen op eigen veld NAC Breda en boekten daarmee de 1e zege sinds 16 augustus, toen Jong Ajax werd verslagen. De zege van Dordt leek nog in gevaar te komen na een blunder van Liam Bossin, maar Nikolas Agrafiotis bezorgde FC Dordrecht de zege.

6-klapper
FC Eindhoven houdt zich ook knap staande in de top van de KKD. De ploeg van trainer Rob Penders had er deze vrijdag ook zin in, op bezoek bij FC Utrecht werd met 6-0 gewonnen (bij rust stond het al 4-0). Mawouna Amevor, Jort van der Sande (2x), Brian De Keersmaecker, Jasper Dahlhaus en Valentino Vermeulen zorgden voor de goals.

Overige uitslagen:

Helmond Sport – Roda JC 0-3

Jong AZ – MVV 0-1

Jong PSV – TOP Oss 2-2

VVV-Venlo – Jong Ajax 1-3