Bij ESPN sprak analist Kenneth Perez een schande van hoe Ajax tot een zege was gekomen op bezoek bij Lille in de Europa League. Door een zéér makkelijk gegeven strafschop in de slotfase, kon Ajax er 1-1 en later ook 2-1 van maken. Volgens Perez, oud-speler van Ajax ook, sloeg het helemaal nergens op. Hij verwijt de scheids, de Slowaak Ivan Kruzliak, van alles.

“Het is een regelrechte schande, die penalty die Ajax krijgt. Die pannenkoek krijgt ook nog eens de kans om het goed te maken dankzij de VAR. Tagliafico is de grootste schwalbe-koning. Het slaat helemaal nergens op dat de scheids ook bij het zien van de beelden de pingel niet intrekt. Tagliafico springt in het gaatje en laat zijn been rusten op dat van de tegenstander. Echt schandalig.”

Mafkezen

“Je wil natuurlijk gewoon zo eerlijk mogelijk een wedstrijd hebben. De UEFA stelt al deze mafkezen aan, terwijl de Europa League toch de op 1 na hoogste competitie is. Nu zit het een keer mee maar de volgende keer krijg je weer zo’n malloot en dan zit het tegen. Ik vind het bloedirritant dat een scheids niet normaal kan fluiten.”