Telstar werd vrijdagavond geleid door coach Andries Jonker en gelegenheidstrainer slash bondscoach Louis van Gaal. De ploeg uit Velsen-Zuid won met 1-0 van koploper Jong AZ en keken terug op een prima Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd.

Zie ook:Check alle KKD-uitslagen van 24 september

“Wij waren dominanter”, sprak Van Gaal over Telstar. “Wij hadden meer controle. Ik vind het knap dat Telstar van systeem kan veranderen en 90 minuten lang druk kan zetten. 3 spelers lagen met kramp op het veld.”

Interview Louis van Gaal en Andries Jonker

Ook Jonker was blij met de zege. “We gingen tot het gaatje, zoals altijd. Vandaag een beetje meer”, zei hij lachend, doelende op de aanwezigheid van Van Gaal. “We zijn al langer op de goede weg”, aldus Jonker. “De laatste 3 duels hebben we 1 goal tegen en 7 punten.” Beiden wisten dat ze het duel onder controle hadden.

“Wij gingen niet van Jong AZ verliezen”, aldus Van Gaal. “Daar word ik vrolijk van.” Ook herinnerde ESPN de 2 aan hun laatste duel samen op de bank. Jonker en Van Gaal werkten in het verleden samen bij Bayern München. “Nürnberg-uit in 2011. Een fout van (Thomas) Kraft”, aldus Jonker ad rem. De wedstrijd op 9 april 2011 eindigde in 1-1. “(David) Alaba was toen ook niet goed”, rondde Van Gaal de mooie Spieren voor Spieren-avond af.