Jong Oranje is het EK Onder 21 woensdagavond maar matig begonnen. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi kwam in Hongarije niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Jong Roemenië. Jong Oranje was zwaar favoriet, maar kwam telkens net tekort om het de Roemenen moeilijk te maken.

Vroeg in de eerste helft zette Perr Schuurs Oranje nog op een 1-0 voorsprong. De verdediger van Ajax kopte een corner van Justin Kluivert binnen. Maar nog voor rust maakte Roemenië op fantastische wijze gelijk.

Schitterende vrije trap

Ciobanu schoot een vrije trap heerlijk in de kruising boven Jong Oranje-doelman Kjell Scherpen. Check die goal hier maar.

Jong Duitsland

Grote concurrent Jong Duitsland won zijn wedstrijd wel. Gastland Hongarije verloor met dikke cijfers van onze oosterburen. Het werd dankzij goals van Nmecha en Baku (2 keer) 3-0 voor Jong Duitsland.

Beste 2 naar kwartfinales

Zaterdag is het Jong Duitsland-Jong Oranje. Nederland sluit de groepsfase daarna op dinsdag af met de wedstrijd tegen Jong Hongarije. De eerste 2 landen in de poule plaatsen zich voor de kwartfinales eind mei.