Johan Derksen meent dat Arne Slot met Feyenoord op de verkeerde weg zit. Slot, vorig seizoen nog trainer van AZ, wil de Rotterdamse club zo offensief mogelijk laten spelen. Derksen is realistisch en zegt: “Daar hebben ze gewoon de spelers niet voor.”

In het programma De Oranjezomer ging het over de duels die Feyenoord dit prille seizoen speelde, waaronder het 2-2 gelijkspel in het oefenduel met ADO Den Haag. “Ik krijg de indruk uit de voorbereiding dat Feyenoord er echt heel slecht voor staat”, zegt ‘de Snor’. “Kijk, die trainer heeft goede ideeën en hij heeft het zowel bij sc Cambuur als bij AZ heel goed gedaan. Maar het is hooghartig om te zeggen dat hij het bij Feyenoord eens even helemaal anders gaat doen.”

Stam-scenario

Het doet Derksen denken aan Jaap Stam, die 2 jaar terug ook het plan had om Feyenoord uit te laten blinken in positiespel, pressen en aanvallen. “Als hij niet uitkijkt, loopt het avontuur voor hem op dezelfde manier af als voor Jaap Stam”, sombert de analist. Hij denkt dat zijn advies nog wel wordt opgepikt: “Als hij dadelijk door schade en schande wijs is geworden, dan gaat hij het vanzelf anders doen.”