Arnaut Danjuma werd door bondscoach Louis van Gaal bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald door de hoofdblessure van Cody Gakpo. De speler van Villarreal mocht een half uurtje meedoen tegen Gibraltar en stelde niet teleur. Na afloop stond een tevreden Danjuma de NOS te woord.

“Ik ben blij dat ik mezelf weer heb mogen laten zien voor mijn land. En ik ben er ook trots op”, vertelde hij. “Ik ging er stiekem wel van uit dat ik minuten zou gaan maken, het zou toch zonde zijn als ik werd opgeroepen en dan niet zou spelen. Dus ik was er mentaal wel op voorbereid.”

Acties en een goal

Met Danjuma binnen de lijnen gebeurde er wel wat na een wat saaiere 2e helft. De vleugelflitser maakte goede acties en scoorde. “Voor mijn gevoel ging het top, ik denk dat het een goede invalbeurt was. En ik ben natuurlijk blij dat ik op het scorebord ben verschenen”, zei Danjuma.

“Het was soms misschien een beetje extravagant, maar dat mag wel. Het is ook typisch voor mijn speelstijl. Met de bondscoach had ik hier vooraf ook wel over gesproken: ik heb 3 jaar gewacht op mijn kans, dus ik kon die kans niet laten gaan. Ik denk dat hij wel tevreden was.”