Ajax heeft zaterdagavond zonder enige moeite weer 3 punten gepakt in de Eredivisie. De koploper ging op bezoek bij FC Emmen met in het achterhoofd dat dinsdagavond de Champions League-kraker tegen Liverpool op Anfield is. Voor rust was het trainingspartijtje al gespeeld.

FC Emmen groef zich massaal in en liet Ajax een beetje rondtikken. De Amsterdammers zochten geduldig naar een gaatje en vonden die alsnog heel makkelijk. Davy Klaassen opende de score, waarna ook Zakaria Labyad en Lassina Traoré scoorden in de eerste helft.

Wisselen geblazen

Met de 3-0 stand op het bord en een clubrecord in de tas, was het aan trainer Erik ten Hag om te wisselen om te zorgen dat iedereen fit mee naar Liverpool kan. Tadic, Traoré en later Antony, Gravenberch en Mazraoui werden gewisseld om ze te sparen.

Ook goals in de 2 helft

De vervanger van Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, maakte in de 2e helft zijn 3e goal van het seizoen: 0-4. Dat deed Quincy Promes ook door 10 minuten voor tijd op aangeven van Neres de 0-5 te maken. Hij was ingevallen voor Tadic. De altijd gretige Klaas-Jan Huntelaar, die de hele 2e helft mocht spelen, scoorde ook nog maar zijn goal werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel.