Feyenoord verspeelde voor de zoveelste keer dit seizoen punten en wederom leek er weinig beleving in te zitten. Hugo Borst, die aanwezig was als analist bij de Eretribune, zag dat ook en hield een vlijmscherpe analyse over het hedendaagse Feyenoord.

“De ziel is uit dit elftal en dat is zó pijnlijk voor de supporters, van wie nu veel gevraagd wordt (de club financieel helpen, red.). De supporters mogen nu niet naar het stadion, daar hebben de spelers nog geluk mee. Anders werden ze helemaal uitgefloten”, stelde Borst.

“Die spelers voelen helemaal niet, zeker de jongens die niks met Feyenoord hebben, wat er nu aan de hand is. Feyenoord is gewoon op, leeg. De ziel is eruit. Dick Advocaat kan ook niks meer betekenen, hij zegt ook niet meer wat hij denkt. Hij heeft geen zin meer in confrontaties. Het is gewoon op. Ze zullen hier en daar wat puntjes pakken en dan moeten ze hopen dat FC Groningen er niet overheen gaat”, aldus de analist.

“Godzijdank komt er een nieuwe trainer, dan is er altijd weer hoop. Ik ben ook wel zo naïef dat Arne Slot wat kan losmaken bij deze Feyenoord-talenten.”