Terwijl het feest was in de kleedkamer van Go Ahead Eagles stonden Ajacieden met een chagrijnig gezicht de pers te woord. In Amsterdam speelde Ajax met 0-0 gelijk tegen de promovendus. “Schandalig dat we niet winnen”, sprak linksback Daley Blind tegenover ESPN.

“Als je kampioen wilt worden moet je van dit soort ploegen winnen”, stelde Blind. “Tegen de kleintjes word je kampioen zeggen ze en zoals het er nu naar uitziet doen we dat niet…”

De linksback was ook niet echt blij met het optreden van Go Ahead Eagles in de Johan Cruijff Arena. “Je hebt ook 2 ploegen nodig om te voetballen, maar ik zou hetzelfde doen. Het is verschrikkelijk om te zien voor het publiek en effectief voor hen. Maar dan nog, het is gewoon slecht van ons. Schandalig dat we niet winnen”, verzuchtte hij.

Ten Hag ook boos

Trainer Erik ten Hag kon weinig veranderen aan de 0-0-stand, hij kan tenslotte niet zelf de ballen erin schieten. Met wissels probeerde hij de wedstrijd in het voordeel van Ajax te beslissen, dat lukte niet. “Het tempo was vele malen te laag. Dan speel je zo’n tegenstander niet uit elkaar. De dynamiek over de zijkanten was ook niet voldoende”, concludeerde hij.

“We moeten heel snel herstellen. De woede zal de komende dagen wel in mijn buik blijven”, aldus Ten Hag.