Heracles Almelo heeft een zege geboekt op Fortuna Sittard. In weer een Eredivisiewedstrijd die ontsierd werd door misdragende supporters werd het 3-1. Ismail Azzaoui scoorde twee keer voor de thuisclub.

Arbiter Danny Makkelie moest het duel kort na de aftrap onderbreken, omdat er vanuit een hoek van het stadion vuurwerk naar het veld werd gegooid. Ook waren verscheidene aanhangers het afgesloten complex binnengedrongen. Beide teams zochten op advies van Makkelie even de catacomben op en na een kort oponthoud kon het duel worden hervat.

Beide ploegen kwamen na de hervatting snel tot scoren. Eerst trof Azzaoui doel met een afstandsschot dat doelman Yanick van Osch te machtig was (1-0). Enkele minuten later strafte Zian Flemming een beoordelingsfout van keeper Janis Blaswich vanuit een moeilijke hoek af, 1-1. Na een halfuur knalde Azzaoui opnieuw raak, 2-1. Uit een vrije trap besliste Kaj Sierhuis na ruim een uur het duel: 3-1.

Vloet betrokken bij dodelijk ongeluk

Heracles beleefde een emotionele voorbereiding op de wedstrijd. Middenvelder Rai Vloet bleek vorig weekeinde betrokken bij een auto-ongeval waarbij een 4-jarig jongetje om het leven kwam. Vloet zat met een vriend in een auto die met hoge snelheid botste op de achterkant van een andere auto met daarin een vrouw, een man en twee kinderen. De vriend zou tegen anderen hebben gezegd dat hij niet had gedronken en ook niet achter het stuur zat.

De politie liet tegenover De Telegraaf weten dat bij een van de twee inzittenden een ademanalyse is afgenomen, en dat daaruit bleek dat deze persoon alcohol had gedronken. Dat gebeurt normaal gesproken alleen bij bestuurders. Heracles-coach Frank Wormuth sprak afgelopen week met een aantal ploeggenoten die veel met Vloet omgaan. Zij voelden zich in staat om tegen Fortuna te spelen. Vloet ontbrak in de selectie van Heracles.