De politie Overijssel laat zaterdagavond weten dat er 3 man zijn aangehouden rond de wedstrijd Heracles – FC Twente. 1 voor vuurwerk gooien, 1 voor belediging van agenten en 1 dus voor het slaan van een speler van FC Twente. Het gaat hier om Vaclav Cerny. De supporter zit vast op verdenking van mishandeling.


Zaterdagavond bij de Twentse derby is het vlak voor tijd uit de hand gelopen. Na een tackle van Noah Fadiga op een Twente-speler stonden de 2 met de hoofden tegen elkaar vlak voor de ogen van Heracles-supporters. Het mondde uit in een grote bierdouche en al gauw gingen er spelers van beide ploegen naar het opstootje toe.

Klap van een supporter

In dat opstootje stonden veel spelers erg dicht bij het publiek. Cerny stond zo dichtbij dat hij een klap van een supporter ontving, waarna hij direct werd weggehaald door medespeler Giovanni Troupée. Dit incident is even later opgepakt door de politie en is er een 31-jarige Almeloër opgepakt.

Reacties Ron Jans en Rob Toussaint

Ron Jans werd na afloop door ESPN gevraagd naar dit voorval. Hij was stellig in zijn woorden: “Hij krijgt gewoon een tik van een supporter. Bij een corner beweegt gewoon het net. Zij staan er iets te dicht op, lijkt mij.”

Voor de camera van NOS werd aan Rob Toussaint, algemeen directeur van Heracles Almelo, de beelden getoond. “Op deze beelden zie ik dat er iets gebeurt waar er in ieder geval in het gezicht of in de nek wordt geduwd. Dat kan absoluut niet, dan past er maar 1 ding: en dat is excuses maken naar Cerny. Dit kunnen wij niet tollereren.”