Eros Maddy was vrijdagavond belangrijk voor Helmond Sport in de Keuken Kampioen Divisie. Er werd op eigen veld met 2-1 gewonnen van FC Dordrecht en de 21-jarige flankenflitser bereidde de gelijkmaker van Peter van Ooijen voor. Na afloop gaf Maddy (foto) een hilarisch interview bij ESPN.


Dordrecht nam via Aliou Baldé de leiding. Diezelfde Baldé kreeg in de slotfase een rode kaart. Toen had Martijn Kaars, na de treffer van Van Ooijen, de eindstand al op het bord gezet. In de slotfase lag het duel ook luttele minuten stil nadat er met bier richting de arbitrage gegooid werd.

Snelheidsduivel

Maddy vond dat er in de 2e na een mindere 1e helft van alles beter moest. “Het moest gebeuren ook. Het kon beter. Ik loerde op mijn kans, hun keeper speelde de bal te kort.” Hij zag Van Ooijen vrij staan, die afrondde. “Ik dacht: ‘ik speel de bal gewoon strak in’, zodat hij hem gelijk kon afmaken. Gelukkig gebeurde dat ook.”

Ook werd hem gevraagd naar de snelheid. Maddy leek wel op de brommer, vond de reporter. “Mijn record is 37 kilometer per uur”, lachte hij. “Toen was ik wel topfit, hoor. Hoe het komt dat ik zo snel ben? Ik moest vroeger veel wegrennen voor het pak slaag van mijn moeder.”