Memphis Depay zag de jongen al van ver aan komen. De wedstrijd tegen Montenegro (4-0 winst) was nog bezig maar de selfie zou er komen, dacht de jongen die het veld bestormde. “Ik had me erop voorbereid. Het is geen kindje, was een jongen van 13 ofzo. Het hoort niet weet je, maar het is ook niet zoals bij Noorwegen met Virgil”, zei Depay bij de NOS.

De spits van FC Barcelona wees daarbij op een incident bij Virgil van Dijk. In Oslo was hij bezig met een interview toen iemand ook een selfie wilde. Als een baas duwde hij de irritante fan weg uit beeld.

De selfieazer in Eindhoven kreeg zo wel zijn gewenste kiekie en Depay vond het allemaal niet zo erg. “Als ie er dan toch is, dan maak ik ook een foto. Kijk als iemand zoals bij Virgil had ik ook gepakt. Je moet niet in mijn dode hoek komen. Dan kom ik ook zo van: ho, wat is dit?”

Maar goed, terug naar de gewonnen wedstrijd. Depay leidde Oranje naar winst met zijn 2 goals. “We wisten dat ie eraan zat te komen. Als er 1 valt dan komt ook 2, 3 en 4. Helaas wel zonde dat we nog steeds veel fouten maken, dat moeten we beter doen.”