Met een stadion vol thuissupporters won Cambuur Leeuwarden zondagavond met 4-1 van Go Ahead Eagles. En die zege hadden ze in Leeuwarden hard nodig, want Cambuur staat onderaan in de Eredivisie. Na 24 wedstrijden heeft de ploeg nu 16 punten, 1 minder dan FC Groningen en 2 minder dan FC Emmen.

Michael Breij opende na een kwartiertje de score, na 25 minuten stond het ook alweer gelijk door een doelpunt van Mats Deijl. Mimoun Mahi zette Cambuur een paar minuten voor rust opnieuw op voorsprong: 2-1. Bjorn Johnsen maakte er na een uur spelen 3-1 van. Navarone Foor zorgde voor de eindstand: 4-1.

Go Ahead heeft 26 punten en staat 12e in de Eredivisie. De Deventenaren zijn voor nu zeker veilig, maar Go Ahead moet wel punten blijven pakken om veilig te blijven. Vaak is 34 punten (1 punt per wedstrijd) aan het einde genoeg.