PSV is na een sensationele wedstrijd door naar de play-offs van de Champions League! Goed was het totaal niet bij de Eindhovenaren, maar op doorzettingsvermogen knokten zij zich naar een verlenging. In de verlenging stond de verlosser op voor PSV: Luuk de Jong! Met een kopbal in de 109e minuut liet hij heel het Philips-stadion voor Luuk springen.


Het begon onstuimig voor PSV: direct na de aftrap zag Walter Benitez Wissam Ben Yedder ineens voor zich na een slippertje van Armando Obispo. Maar, gelukkig kon Obispo zijn foutje herstellen voordat Ben Yedder gevaarlijk kon worden. PSV was gelijk gewaarschuwd! Het hele begin van PSV was wat slordig en onrustig.

Weer Veerman!

Terwijl PSV niet lekker in de wedstrijd zat, was er toch ietwat dreiging. In minuut 20 zorgde dit voor de 1e kans voor PSV, en die was gelijk raak! Joey Veerman was het eindstation na een schitterende aanval aan de rechterkant van het veld.

Philipp Mwene gaf de bal mee aan Ismael Saibari, die het overzicht behield. De rechtsbuiten wachtte lang en zag Veerman vrijstaan. Saibari gaf de bal op tijd aan de middenvelder die de bal keurig in de linker benedenhoek plaatste.

Tekst gaat verder onder Tweet

PSV bleef slordig
Ondanks het slordige spel bleef PSV kansjes krijgen. Saibari, die even van kant gewisseld was met Cody Gakpo, sneed goed naar binnen en kon Luuk de Jong 1-op-1 zetten met de keeper, maar ging voor eigen succes en schoot hoog over.

Monaco dreigend, maar niet gevaarlijk

Monaco was dus meer aan de bal, maar het terug gegraven PSV kon de gehele 1e helft Monaco keurig opvangen. wWt kopballetjes en wat afstandschoten waren de enige dreigementen van de Monegasken. Niets waar Benitez zich druk om hoefde te maken.

5 minuten voor rust was het weer PSV dat als een duveltje uit een doosje tevoorschijn kwam. Vanuit een corner, die laag richting randje 16 werd gelegd, was het weer Veerman die zijn voet er tegenaan kreeg. Hij raakte de bal niet lekker en via via kwam de bal rustig in de handen van Alexander Nubel. Maar, waar iedereen dacht dat het bijna rust was, kwam Ben Yedder nog 1-op-1 met Benitez. De keeper van PSV weerde de bal met grote klasse.

Kansen, kansen, kansen na rust!

Na de rust wisselde Monaco en nam het nog meer initiatief. PSV kreeg de eerste kansjes, maar die leidde niet echt tot gevaar. 10 minuten na rust was het 1e echte gevaar van de kant van Monaco. Na de zoveelste standaardsituatie vlak voor de 16 van PSV was het Guillermo Maripán die kopte en Benitez kansloos liet, maar de bal belandde (gelukkig voor de Eindhovenaren) op de paal.

En dan toch…

De verdediging van PSV uitte keer op keer frustratie dat het zoveel moest optreden, het was dan ook wachten totdat het een keer fout ging. En dat ging het ook. 3 minuten nadat Maripan op de paal kopte, schoof hij nu de bal binnen nadat hij via een scrimmage voor zijn voeten kwam. De corner kon niet verwerkt worden uit de 16, veel man gooide zich er nog voor maar de bal ging kansloos langs Benitez.

AS Monaco pusht door

Monaco rook bloed en zette keihard door. Niet veel later was het Diáz die makkelijk naar binnen kon snijden en verwoestend hard op de vuisten van Benitez schoot. De corner erna kon onschadelijk gemaakt worden, maar het was de zoveelste corner die PSV moest verwerken.

PSV deed rond de 66e minuut eindelijk weer wat terug. Veerman gaf een slimme voorzet op De Jong maar de bal was net wat te scherp, waardoor De Jong de bal niet kon binnentikken. De bal was ook niet zó scherp dat de bal erin kon vliegen. Het was in ieder geval weer even een aanval van PSV.

Ben Yedder brengt PSV in de problemen

Het drama voltrok voor PSV in minuut 69. Nadat PSV de bal verloor door goed werk van Youssouf Fofana, die de bal inleverde bij Gelson Martins. In de omschakeling stond Ben Yedder vogelvrij bij de 2e paal en hij schoot de bal beheerst achter Benitez. Waardoor ineens de Monegasken aanspraak maakten op de volgende ronde van de Champions League-voorronde.

Met nog een kwartier op de klok leek PSV een slotoffensief te starten, Van Nistelrooij bracht aanvallende wissels in de ploeg en leek alles op alles te zetten. Lang leek het niet te werken, wat heet: Obispo moest nog erg ingrijpen nadat Sangaré balverlies leidde en Monaco een levensgrote kans kreeg.

GUTIÉRREZ!

Waar iedereen de hoop begon op te geven kreeg PSV nog een vrije trap. Deze werd snel genomen, terwijl Monaco nog niet helemaal klaar stond. De bal werd naar De Jong bij de 2e paal gebracht en die kopte terug op het koppie van Gutiérrez die de bal tegen de touwen kopte! De VAR moest nog even kijken, want het leek op buitenspel maar de goal werd goedgekeurd. Het werd verlengen in Eindhoven.

Billenknijpen tijdens verlenging
AS Monaco bleef de sterkere partij, binnen 2 minuten waren er al 2 kansen voor de uitploeg. Maar PSV kwam goed weg, dat was sowieso het spelbeeld in de verlenging. PSV werd van het kastje naar de muur gestuurd door de Monegasken, maar die kregen de bal maar niet in het goal.

LUUK, LUUK, LUUK!

En dan is daar uit het niets de kapitein van PSV: De Jong! Na een goede aanval van PSV, met de laatste adem die ze hadden, is De Jong het eindstation bij de tweede paal na een assist van Jordan Teze en kopt hij de bal kiezelhard in het goal! PSV hield nog 10 minuten stand en mag zich opmaken voor een tweeluik met Rangers van Giovanni van Bronckhorst.