PSV heeft het verschil in de Eredivisie met koploper Ajax weer teruggebracht tot 4 punten. Net als bij Ajax, ging het bij PSV zeer moeizaam zaterdagavond. De Eindhovenaren kwamen heel snel achter, maar bogen de stand mede dankzij een rode kaart bij Cambuur alsnog om. Met de hakken over de Friese sloot eindigde het in 1-2.

En dus staat PSV weer op net zoveel punten achterstand als voor dit weekend. Ajax en PSV spelen nog 4 wedstrijden deze competitie. Ajax moet nog tegen PEC Zwolle (thuis), AZ (uit), sc Heerenveen (thuis) en Vitesse (uit). PSV treft nog Willem II (thuis), Feyenoord (uit), NEC (thuis) en PEC Zwolle (uit).

Vreselijke start PSV

PSV begon waardeloos aan de wedstrijd. In de 2e minuut lag de bal al in het netje bij doelman Yvon Mvogo. Uit de kluts maakte Patrick Joosten er met de hak 1-0 van. De Eindhovenaren schrokken wakker, maar moesten blijven verdedigen.

Uit het niets gelijk

Cambuur kreeg namelijk kansen op meer. Langzamerhand kwam PSV beter in de wedstrijd, grote kansen leverde dat alleen niet op. Totdat Zahavi uit het niets gelijk maakte. Hij kreeg de bal net in de 16 van André Ramalho en plaatste die in de lage linkerhoek.

Fans zingen als een lieve lust

Met 1-1 gingen de ploegen aan de Friese thee. De vele fans in Leeuwarden zongen in de 2e helft hun longen uit hun lijf. Cambuur voetbalde vrolijk verder, maar PSV had wel een overwicht. Binnen het uur dacht PSV aan een grote kans op de voorsprong.

Sylla ‘ster’ in 2e helft

Sekou Sylla beroerde de bal met de arm, maar scheidsrechter Dennis Higler en de VAR zagen er niets in. Het ging alsnog mis met diezelfde Sylla. In de 1e helft had hij al een lichte gele kaart te pakken, in de 2e helft kreeg hij de 2e prent. Ook deze keer was het eerder ongelukkig, dan echt bewust. Sylla stond op de hak van zijn tegenstander en Higler was onverbiddelijk: rood.

Hét moment in de wedstrijd

Götze kan niet missen

Direct na de rode prent was het ook raak voor PSV. Keeper Pieter Bos ging volledig onder de bal door bij een corner en Mario Götze kon vrij inkoppen: 1-2.

Doelsaldo opkrikken heeft geen nut

De 3 punten zaten in de zak, zo dachten de PSV-spelers. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en het tiental van Cambuur werd niet echt meer gevaarlijk. PSV had nog wel kansen op meer, maar het was allemaal niet nodig. Het doelsaldoverschil met Ajax is toch allang onoverbrugbaar.

Geluk van een toekomstig kampioen?

PSV had net als Ajax het geluk van een toekomstig kampioen. Het lijkt er alleen op dat de opleving van PSV te laat komt. Vooral omdat Ajax na de winter bijna niets meer laat liggen. Ondanks dat Ajax het elke wedstrijd lastig heeft, wint het uiteindelijk wel (vaak in de laatste minuten). PSV kopieert dat goed, maar meer dan een 2e plaats lijkt er niet in te zitten voor de Eindhovenaren.