De KNVB gaat ervan uit dat het volgend jaar de finaleronde van de Nations League mag organiseren. De beoogde speelsteden zijn Rotterdam (De Kuip) en Enschede (Grolsch Veste). De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en het Philips Stadion in Eindhoven zijn vanwege andere evenementen niet beschikbaar in juni 2023.


Formeel moet de Europese voetbalbond UEFA de organisatie nog toewijzen aan Nederland. Dat gebeurt in januari. De KNVB rekent er echter op dat het de organisatie krijgt nu Oranje zich heeft geplaatst voor de zogeheten Final Four. De 3 andere landen in de poule van het Nederlands elftal (België, Polen en Wales) hadden zich ook kandidaat gesteld, maar zij wisten zich niet te kwalificeren voor het finaletoernooi met de 4 groepswinnaars.

Kroatië ook naar Final Four

Kroatië heeft zich als winnaar van groep 1 ook geplaatst. Maandag wordt bekend welke landen uit groep 2 en 3 naar de Final Four komen.

Overleg

De KNVB voert “constructief overleg” met De Kuip en de Grolsch Veste als speellocaties en ook met de gemeenten Rotterdam en Enschede. De halve finales van het toernooi zijn op woensdag 14 en donderdag 15 juni, de finale op zondag 18 juni. Het Nederlands elftal haalde bij de 1e editie van de Nations League in 2018-2019 de finale, waarin het verloor van gastland Portugal.