Bij een persconferentie van bondscoach Louis van Gaal noemde hij Jasper Cillessen zijn 3e keeper. Opvallend, aangezien Cillessen als vervanger van Joël Drommel werd opgeroepen. Die uitspraak is door het uitvallen van Justin Bijlow opeens heel interessant.

Van Gaal noemde Cillessen zijn 3e keeper (op dát moment), met de gedachte dat Justin Bijlow en Mark Flekken nog bij de selectie zaten. Bijlow is nu dus uitgevallen, Tim Krul is als vervanger opgeroepen. Door het uitvallen van Bijlow én de eerdere uitspraak van Van Gaal over Cillessen, lijkt het erop dat Flekken dinsdag keept tegen Noorwegen.

Nummer 3?

Als we die persco terugkijken, zou het ook zomaar kunnen dat Jappie gewoon keept: “Wij hebben met hem gesproken en uitgelegd dat hij nummer 3 is op dit moment. Op dit moment, dat zeg ik er maar iedere keer bij. Maar hij kan ook nummer 1 worden. De vorige keer was hij ook de nummer 1 onder mij. Maar toch kwam hij met heel veel plezier.”

Als Nederland dinsdag wint van Noorwegen, gaat Oranje rechtstreeks naar het WK. Bij een nederlaag kan Oranje mogelijk het WK nog mislopen.