Feyenoord-trainer Arne Slot had na de zege van zijn team op Heerenveen in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker (0-1) genoeg aan te merken op zijn elftal. “Maar we krijgen het toch weer voor elkaar en hebben opnieuw laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn”, aldus de coach in het Abe Lenstra-stadion.


Slot was vooral niet te spreken over de 1e helft. “Het spel aan de bal was bijzonder stroperig. Heerenveen speelde agressief en probeerde ons hoog onder druk te zetten”, zei hij. “Maar wij speelden wel weer gedisciplineerd en daardoor bleef een stormloop aan kansen van Heerenveen uit.”

Aanpassingen in pauze

In de rust deed de trainer van Feyenoord wat omzettingen. “Het druk zetten ging daarna beter en de opbouw verliep beter. We kregen meer grip op de wedstrijd”, aldus Slot, die Santiago Giménez in de 80e minuut het verschil zag maken: 0-1. “Het was weer moeizaam, ja. Maar hebben jullie wedstrijden gezien van ons die niet moeizaam waren? Het is niet nieuw dat wij niet enorm veel kansen bij elkaar voetballen. Dat kenmerkt ons dit seizoen. Het resultaat geeft vertrouwen, maar met het oog op komend weekeinde had ik liever gezien dat we goed hadden gevoetbald.”

Slot had, met het oog op de competitie en de Europa League, niet overwogen spelers rust te geven. “Het kampioenschap is de grootste prijs die er is. Maar het is niet zo dat we bij Feyenoord de voorbije jaren de prijzenkast enorm hebben gevuld. Daarom willen we de beker ook graag winnen.”