Voor Arne Slot is het bereiken van de finale van de Conference League heel onwerkelijk. Zo onwerkelijk dat hij het allemaal nog niet beseft wat hij met zijn Feyenoord heeft bereikt. “Ja, dit voelt gewoon als één van de velen gewonnen wedstrijden.”


Bij Veronica legt hij verder uit dat het allemaal nog niet is ingedaald. “Dit is onwerkelijk. Bij elke wedstrijd in Europa ga je een stapje verder. Dit is het mooiste stapje, al is de finale winnen natuurlijk de allerlaatste stap. Maar zo voelt het nu nog niet.”

‘Later kwamen we beter in ons spel’

Verder was Slot vooral kritisch en analyseerde hij de wedstrijd weer. “We kwamen gewoon niet in ons spel. Dat had ook met de kracht van de tegenstander te maken. Gelukkig overleefde we het begin en kwamen we later beter in spel.”

‘De echte prijs moet nog komen’

Dan toch nog een mooie blik op wat Feyenoord al wel gewonnen heeft dit seizoen. “We hebben onze supporters weer trots gemaakt. Dat had niemand verwacht aan het begin van het seizoen. Knap, dat we dat voor elkaar hebben gekregen. Het is nog geen prijs, die moet nog komen.”