FC Twente speelt donderdag voor het eerst sinds 8 jaar weer een Europees duel. Dan gaat de ploeg van trainer Ron Jans op bezoek in Belgrado bij FK Cukaricki in de voorrondes van de Conference League. FC Twente ziet zichzelf als favoriet tegen de ploeg uit Servië, maar is ook op haar hoede.


Voor FC Twente was FK Cukaricki voorafgaand aan de loting een grote onbekende, inmiddels heeft de ploeg informatie opgedaan. “Wij verwachten niet dat ze ons nog kunnen verrassen, het is een serieuze tegenstander. Hopelijk verrast mijn eigen ploeg me, maar dan in positieve zin”, sprak Jans in Belgrado.

Serieuze tegenstander

FK Cukaricki is het seizoen begonnen met 9 punten uit 4 duels. Daar zaten best een paar aardige tegenstanders bij, maar voor hun wordt FC Twente wel de sterkte tegenstander van dit seizoen”, aldus Jans. “Of wij favoriet zijn? Ja, dat vind ik wel.”

Jans verwacht een mooie avond. “Europees voetbal is altijd bijzonder. Ik zie dit als een project om verder te komen, voor de club en de spelers. Ik hoorde dat er morgen twee- tot drieduizend supporters aanwezig zijn, waarvan meer dan 400 van Twente. Deze supporters moeten de sfeer maken en dan moeten wij de wedstrijd maken.”