FC Twente heeft Ajax getrakteerd op een pijnlijke nederlaag. In de Johan Cruijff Arena werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Ron Jans. FC Twente stond qua organisatie zo goed, dat Ajax eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Oud-Ajacied Queensy Menig werd de grote man aan Enschedese kant.

FC Twente was zeer gedisciplineerd naar Amsterdam afgereisd. Trainer Ron Jans had z’n verdediging én z’n aanval goed op orde. De 1-0 voorsprong was niet eens onterecht voor de Enschedese club. Queensy Menig strafte slap verdedigen van Schuurs af met een schot in de lange hoek.

Verdedigend ijzersterk

Het lukte Ajax, ongetwijfeld niet op 100 procent tussen 2 grote Champions League-potjes in, maar niet om een gat te slaan in de Twentse defensie. In de eerste helft viel er nauwelijks een kans te noteren voor de Amsterdammers.

FC Twente de beste kansen

In de tweede helft, toen trainer Erik ten Hag flink ingreep, werd het een stuk beter van de zijde van Ajax. Er waren wat kansen, maar de beste kansen kreeg FC Twente in de omschakeling. Een keer of 3 had onder anderen Ajax-huurling Danilo de wedstrijd al kunnen beslissen in Twents voordeel. Telkens scheelde het een haar.

Penalty Ajax

Aan de andere kant zorgde de eerste goede aanval van Ajax meteen voor een goal. Zakaria Labyad werd bij een steekpass opzichtig vastgehouden door Wout Brama en scheidsrechter Lindhout kon niks anders dan een penalty geven: 1-1 via Dusan Tadic.

FC Twente weer op voorsprong

Met nog ruim 10 minuten te gaan was de energie bij FC Twente op. Er vielen een hoop spelers (Roemeratoe, Cerny en Ebuehi) met kramp naar de grond. Jans wisselde nog een paar keer en hield zo de druk op de verdediging van Ajax. Ondanks de hoge druk kwam FC Twente er nog een paar keer goed uit. Het leverde zelfs een mooie goal op: Menig schoot zijn 2e bal erin, weer met een krul in de lange hoek.

Champions League

Voor Ajax is het de 2e nederlaag van dit Eredivisie-seizoen. Eerder verloor de ploeg al bij FC Groningen met 1-0. De Amsterdammers waren net terug van het Champions League-verlies bij Liverpool (1-0) en moeten er woensdag weer staan in de alles-of-niets-wedstrijd tegen Atalanta. Alleen bij winst overwintert Ajax in de Champions League, anders moet Ten Hag genoegen nemen met de Europa League.