ESPN heeft in samenwerking met de Eredivisie de speler van het seizoen 2020-2021 gekozen. Dusan Tadic is het geworden. De aanvaller van Ajax hield Davy Klaassen, Georgos Giakoumakis en Steven Berghuis achter zich in de verkiezing.

De 32-jarige Tadic die sinds 2018 voor Ajax speelt, leidde zijn ploeg overtuigend naar de landstitel. Hij maakte in het afgelopen seizoen ook 14 doelpunten en was goed voor 18 assists. De keuze voor Tadic werd gemaakt door de aanvoerders van de 18 clubs uit de Eredivisie.

De 18 coaches uit de Eredivisie kozen de beste speler onder de 21 jaar. Die prijs ging naar Ryan Gravenberch van Ajax. De 19-jarige middenvelder had afgelopen seizoen zijn grote doorbraak bij Ajax en debuteerde ook voor het Nederlands elftal.

Marcos Senesi maakte de mooiste treffer

Het doelpunt van Marcos Senesi van Feyenoord tegen ADO Den Haag werd gekozen als mooiste doelpunt van het seizoen. Senesi maakte met een omhaal de 2-1 in de 4-2-zege op ADO Den Haag op 27 september vorig jaar in De Kuip. De inmiddels gestopte Björn Kuipers werd uitgeroepen tot beste scheidsrechter in de Eredivisie.

Arjen Robben nam de speciale Eredivisie-oeuvreprijs in ontvangst. De nieuwe prijs wordt uitgereikt aan een speler met een uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlands voetbal. Recentelijk beëindigde Robben op 37-jarige leeftijd definitief zijn loopbaan, nadat hij afgelopen seizoen onder contract stond bij FC Groningen, waar hij zijn carrière ook was begonnen. Hij kwam in zijn loopbaan ook uit voor PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München.