Erwin van de Looi bereikte met Jong Oranje de halve finale van het EK onder 21 jaar in Hongarije en Slovenië. De bondscoach zag zijn ploeg kansloos verliezen van de leeftijdsgenoten van Duitsland, al was dat niet in de score terug te zien: 2-1. Na afloop stond Van de Looi de NOS realistisch te woord.

“Je speelt een halve finale EK, terwijl je er 8 jaar niet bij bent geweest. Je hebt in die 2 jaar dat we bezig zijn 19 wedstrijden gespeeld en daarvan 2 verloren”, sprak de coach toch enigszins tevreden over het gehele plaatje.

Matige wedstrijd

Toch erkende de bondscoach ook dat het spel vandaag niet best was. “De eerste 20 minuten hebben ons de das om gedaan. We begonnen gewoon heel slecht aan de wedstrijd. Dat zat vooral in intensiteit, het lopen en de duelkracht, daar werden we echt op afgetroefd”, concludeerde Van de Looi.

“Je hoopt dan dat je in de wedstrijd blijft, dat lukte met wat geluk. Uiteindelijk kom je nog terug in de wedstrijd met een goal en hebben we het nog wel geprobeerd, maar ik denk dat vooral het begin ons genekt heeft. Zij vraten ons gewoon op”, erkende Van de Looi. “Ik ben vooral teleurgesteld op de manier waarop we verloren hebben. We kunnen onszelf zeker wat verwijten.”