Een slordig momentje kostte Ajax dinsdagavond de kop tegen Benfica. Edson Álvarez maakte een overtreding aan de zijlijn en uit die vrije trap scoorden de Portugezen. Het was de allereerste keer dat ze serieus voor het doel van André Onana verschenen. Na afloop baalde trainer Erik ten Hag dan ook van de uitschakeling.


“We waren 75 procent van de speeltijd de bovenliggende partij. We hebben kansen bij elkaar gespeeld en ook defensief stond het goed. We hebben nagenoeg niets weggegeven”, blikte Ten Hag terug bij RTL7.

Consequenties zijn groot

Waar Ajax wel veel balbezit had, wist het al vanaf minuut 36 niet meer op doel te schieten. Benfica scoorde met de enige mogelijkheid die het kreeg. “Kleine dingen hebben grote consequenties”, zei Ten Hag over die bewuste vrije trap. “Ik vond het geen vrije trap, het was te zwaar bestraft. Daarna was er miscommunicatie tussen 2 spelers. We weten hoe gevaarlijk Benfica kan zijn. We hebben ze totaal geneutraliseerd, op 1 momentje na.”

Over het spel van Ajax was de trainer tevreden. “Je kunt niet zeggen dat de vorm ontbreekt. Het moet ook meezitten. De laatste pass, de laatste aanname, moet goed zijn om een aanval wél af te ronden. De individuele kwaliteit moet de doorslag geven, maar dat was vanavond niet zo”, analyseerde de oefenmeester.

Seizoen niet voorbij

Ten Hag moet zijn elftal nu klaarstomen voor de ontmoeting tegen Feyenoord van aanstaande zondag. “We weten waar we voor spelen. Als we op dit level kunnen spelen en leren van onze fouten, kan het nog een heel mooi seizoen worden.”