AZ moet aan de bak in de return van de 3e voorronde van de Conference League. Donderdagavond werd bij het heenduel in Schotland tegen Dundee United met 1-0 verloren. De enige mooie aanval van de wedstrijd was direct kassa, Glenn Middleton was het goudhaantje.


Pascal Jansen miste in een sfeervol Tannadice Park wel de nodige mensen. Met name de creativiteit van de geblesseerden Jesper Karlsson en Jens Odgaard werd gevoeld.

Slordig

Beide ploegen begonnen met veel foute passes aan de wedstrijd. Brits voetbal is vaak in hoog tempo met veel fouten. AZ liet zich verleiden door Dundee United om hierin mee te gaan. Echt grote kansen waren er voor rust niet. De thuisploeg drong wel aan, maar spits Steven Fletcher werd niet begrepen door zijn ploeggenoten. Het zal de Premier League-ervaring zijn geweest.

Eerste kans gelijk raak

Ook na de thee bakten beide ploegen er vrij weinig van. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat de enige vlotlopende aanval van de avond gelijk raak was. Invaller Jamie McGrath bracht Middleton na een uur spelen met een fraai hakje vrij op de rand van het strafschopgebied van AZ en Middleton krulde de bal in de verre hoek. Hobie Verhulst kansloos: 1-0 voor Dundee United.

Dus moest AZ in de achtervolging. De ploeg probeerde het wel, alleen de klasse ontbrak. Aanvoerder Bruno Martins Indi schoot uit een ingestudeerde hoekschop hard in. Zijn bal werd uit de kruising gekopt door de captain aan de andere kant. De grootste kans was voor spits Vangelis Pavlidis. Hij haalde van een meter of 20 hard uit op de vuisten van Mark Birighitti, die ooit nog op een blauwe maandag voor NAC keepte.

Return

Gescoord werd er niet meer door AZ, dus reist de ploeg met een achterstand op zak af naar Alkmaar waar volgende week donderdag de return wordt gespeeld. Tussendoor wacht nog het thuisduel met Go Ahead Eagles in de Eredivisie van aanstaande zondag.