Dusan Tadic was na afloop van de uitschakeling tegen Benfica uiteraard ontevreden. De aanvoerder van Ajax zag zijn ploeg met 0-1 verliezen in de eigen Johan Cruijff Arena, terwijl ze de bovenliggende partij waren. Na afloop stond een ontgoochelde Tadic RTL7 te woord.


“Het is heel zwaar en lastig om nu de juiste woorden te vinden”, waren de eerste woorden van Tadic. “We verdienen het niet om hier vanavond te verliezen.”

Wel beter, weinig kansen

Darwin Núñez kopte Benfica in de 77e minuut uiteindelijk naar de kwartfinales. “We wisten dat zij heel gevaarlijk zijn in de counter. Op dat vlak hebben we niets weggegeven, maar uit een vrije trap gaat het dan toch nog mis. Of ik André Onana de schuld geef van die goal? Nee, natuurlijk niet. We winnen samen en we verliezen samen, ik geef nooit iemand de schuld. We hadden zelf moeten scoren, kort voor die goal kregen we zelf nog een goede kans.”

Ajax creëerde zelf te weinig, zag ook Tadic. De ploeg schoot in de 36e minuut voor het laatst op doel. “Wat er aan ontbrak bij ons? Niets, behalve dat we niet scoren”, analyseerde Tadic. “We hadden een doelpunt moeten maken en dan waren we doorgegaan. We speelden goed en hebben hard gewerkt, maar het ontbrak aan een goal.”

Feyenoord

Veel tijd om te balen heeft Ajax niet, zondag wacht immers aartsrivaal Feyenoord al in Amsterdam. “Dat is weer een belangrijke wedstrijd, dan moeten we er weer staan. We hebben nog veel om voor te spelen. We moeten zondag van Feyenoord winnen, want we willen de titel en de beker winnen.”