Er werden liefst 9 minuten blessuretijd bij Feyenoord – PSV opgeteld. Dat zorgde aan PSV-zijde voor onvrede, maar scheidrechtersbaas Dick van Egmond legt uit dat de blessuretijd volledig logisch was.


Hij somt op: “Er waren de nodige wissels, wat VAR-momenten, er zijn doelpunten gevierd, er zijn opstootjes en blessures geweest… Puur op basis van de feiten was een extra tijd van 9 minuten heel logisch. Heel veel trainers en spelers hebben ons gevraagd om tijdrekken tegen te gaan door extra tijd bij te tellen, dat doen we. In dit geval vind ik de discussie extra opmerkelijk, omdat 9 minuten niets te veel was.”

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij was kwaad toen hij de 9 minuten extra tijd zag. Van Egmond is het wel met Van Nistelrooij eens dat het geven van blessuretijd niet consequent is in de Eredivisie. De scheidsrechtersbaas: “Maar we proberen het zo consequent mogelijk te doen.”

Logisch gevolg van wissels en VAR

Het is een trend die de KNVB de laatste jaren heeft ingezet. “Het is gewoon een logische toepassing, zeker omdat er nu zes in plaats van tien keer gewisseld mag worden. Dat heeft invloed gehad, net als het werk van de VAR. Daardoor zitten we nu vaker op 6 à 8 minuten blessuretijd, waar we vroeger op 3 à 4 zaten. Dat is de laatste drie jaar uitstekend toegepast.”