FC Den Bosch heeft de Brabantse derby bij Willem II gewonnen. En nee, we zijn niet heel laat met dit bericht, maar de wedstrijd heeft voor bijna 1,5 uur stilgelegd. Reden: relschoppers die het Brabantse feestje verstierden.


Tilburgse ‘supporters’ en ‘fans’ van Den Bosch gingen knokken op de tribune. Ook gooiden zij vuurwerk en bier op het veld. Na een tijdje vond scheidsrechter Martin Pérez het genoeg. Hij legde de wedstrijd stil. Voor een korte afkoelingsperiode, dacht iedereen.

Politie ruimt uitvak

Maar dat hielp niet echt want ook na de terugkeer van de spelers, die eerst een warming-up gingen doen, ging het weer mis. Politie besloot daarop om het uitvak te ruimen. Daarna kon de wedstrijd toch nog uitgespeeld worden. Om 23.25 uur eindigde het duel dat om 20.00 uur was begonnen.

Rood voor relschoppers

Den Bosch won met 2-1 dankzij 2 treffers van Faris Hammouti. Jeroen Bosch scoorde namens de thuisclub. Wesley Dammers kreeg in de 45e minuut rood. Maar de echte rode kaart was voor de relschoppers die het avondje Tilburg verpestten voor de rest.

Lees ook: 🎥 | Derby Willem II – FC Den Bosch stilgelegd na vuurwerk en bier op het veld