VVV-Venlo en RKC Waalwijk hebben de neutrale toeschouwer zaterdagavond verwend, maar of de eigen supporters zo blij zijn met het resultaat valt te betwijfelen. De degradatiekraker in Venlo eindigde na een knotsgekke slotfase in een 3-3 gelijkspel. Daardoor staat Venlo nog steeds op P17.

In de slotfase van de wedstrijd ging het mis. Nota bene Giorgios Giakoumakis werd de schlemiel van de wedstrijd. De Griek maakte hands waardoor RKC in de 84e minuut nog gelijkmaakte.

Bijna zege

VVV kon de punten hard gebruiken, want het staat op plek 17. Dat betekent aan het einde van het seizoen rechtsreeks degradatie naar de eerste divisie. Vito van Crooy, die de assists gaf bij de 1-0 van Giakoumakis en de 2-2 van Joshua John, leek de ploeg naar de overwinning te schieten. Helaas zorgde een rake penalty van Cyril Ngonge voor veel verdriet in Venlo.

Met nog 2 wedstrijden te gaan is de achterstand op de veilige plek 15 2 punten. Willem II, FC Emmen en ADO Den Haag, de andere degradatiekandidaten komen zondag in actie.