Bijna alles was raak bij PEC Zwolle tegen FC Den Bosch. Van de 16 keer dat PEC op doel schoot, vlogen er 13 ballen in. In totaal schoot PEC ook ‘slechts’ 22 keer, wat betekent dat meer dan de helft van de schoten een doelpunt opleverde. Voor de zekerheid: PEC – Den Bosch eindigde vrijdagavond in 13-0.

Statistieken PEC Zwolle – FC Den Bosch

De Zwollenaren hadden dan ook 73% balbezit tegen de bezoekers. Wat even opvallend als zielig is, is dat beide keepers evenveel ballen hebben tegengehouden deze avond.

PEC was sowieso een stuk feller, getuige de 11 overtredingen die het maakte. Den Bosch had – met 6 overtredingen tegen – misschien juist wat harder moeten zijn. Er is overigens geen enkele kaart gevallen in de wedstrijd.

Gedeeld record

Ajax won in 2020 met 13-0 van VVV-Venlo, wat een Nederlands record opleverde. PEC evenaart het record van Ajax dus én heeft nu in ieder geval het record in handen in de Keuken Kampioen Divisie.

Apostolos Vellios scoorde 4 keer, invaller Lennart Thy maakte er in de 2e helft nog eens 3. Dick Schreuder, de broer van Alfred, is de trainer van PEC. De Zwollenaren zijn ook koploper in de KKD.