Excelsior heeft goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Marinus Dijkhuizen won op bezoek bij Jong AZ (0-2) en blijft daardoor in het spoor van koploper Volendam.

De manier waarop Azarkan scoorde komt niet vaak voor. Gedragen door de wind viel de hoekschop van Azarkan in de 80e minuut over doelman Beau Reus in het doel. Thijs Dallinga maakte met zijn 10e treffer in 4 wedstrijden er 0-2 van. Daarmee komt voor de oud-spits van Groningen de teller op 22 competitietreffers.

Jong Ajax

Jong Ajax won met 1-0 van FC Emmen en heeft daardoor uitstekende papieren om vrijdag in Oss de 2e periodetitel te veroveren. Youri Regeer maakte na een uur spelen de enige treffer en wipt daardoor over Emmen op de ranglijst. De Amsterdammers staan nu 3e op de ranglijst op 4 punten van de koploper.

Ismail Saibari

Hét moment van de avond gebeurde in Eindhoven. Bij Jong PSV tegen De Graafschap schoot PSV-er Ismail Saibari van zo’n 40 meter afstand de bal met een streep over zijn eigen doelman Vincent Müller.

In de 2e helft kwam Jong PSV via Simon Colyn opnieuw op voorsprong, maar werd de voorsprong wederom uit handen gegeven. In de 4e minuut van de blessuretijd zorgde Jasper van Heertum ervoor dat De Graafschap de volle buit pakte: 2-3.

ADO

In een lege Galgenwaard kende ADO Den Haag geen problemen met Jong FC Utrecht. Al na zeven minuten kwam ADO op voorsprong door een van richting veranderd schot van Ricardo Kishna. Na een kwartier stond het al 0-2 na opnieuw een eigen doelpunt, waarna Thomas Verheydt vlak na rust met zijn hoofd er 0-3 van maakte. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-4.