Jong Oranje verloor donderdagavond in de halve finale van het jeugd EK van Jong Duitsland. De Nederlanders hadden eigenlijk vrij weinig te vertellen over de hele wedstrijd, dus was de nederlaag wel verdiend. Ondanks dat baalde aanvoerder Dani de Wit na afloop wel stevig.

De Wit legde na het laatste fluitsignaal uit waar het fout ging. “Ik denk het begin van de wedstrijd, waarin je eigenlijk al na 1 of 2 minuten op een 1-0 achterstand komt”, verklaarde hij voor de camera van de NOS. “Je komt eigenlijk in alle duels te kort, zij beginnen ook gewoon veel feller.”

Alles gegeven

Jong Oranje stond al na 8 minuten met 2-0 achter, dus leek het een kansloze missie. Dat vond De Wit niet. “Vanaf dat moment hebben we er wel alles aan gedaan om in ieder geval nog voor de gelijkmaker te gaan, maar ik denk dat we vandaag gewoon te kort kwamen over de hele wedstrijd”, aldus de aanvoerder.

Door de nederlaag strandde Jong Oranje net als in 2013 in de halve finales, dus wacht de ploeg nog altijd op de toernooizege sinds 2007. De Wit kon nog niet echt zeggen hoe hij het toernooi vond over het algeheel. “Nu is het moeilijk terugblikken, we kwamen hier voor de winst. Dat hebben we uiteindelijk niet gehaald, dus hebben we gefaald”, concludeerde hij.

Pijnlijke avond Botman

Sven Botman begon slecht aan de wedstrijd en greep 2 keer niet in, zodat Bayer Leverkusen-toptalent Florian Wirtz (net 18 jaar) na 8 minuten al 2 keer had gescoord. “Het ligt aan ons. Als je zo snel op een 2-0 achterstand komt, dan is het moeilijk om nog op 2-2 te komen. Zij komen met buitenspelers naar binnen en dat was lastig voetballen voor ons. Ze stonden goed georganiseerd, dus dan is er moeilijk doorheen te komen. De teleurstelling is groot bij mij. Na Frankrijk dacht je het mogelijk was om dit toernooi te winnen, want Frankrijk was op papier de moeilijkste tegenstander.”