Ajax kende een vervelend avondje tegen Benfica. De Amsterdammers werden op typische wijze uitgeschakeld door de Portugezen. Benfica deed er alles aan om de Amsterdammers te irriteren, dat lukte. Daley Blind, die uiteindelijk nog geel pakte uit frustratie, baalde na afloop.


“Dit doet pijn. Ik denk dat het onterecht is, hoe moeilijk het ook te accepteren is. Topvoetbal wordt beslist op details en dat was ook vandaag het geval met een spelhervatting”, sprak hij bij RTL7.

Vrije trap

Benfica scoorde uit een vrije trap de enige treffer. “Je kunt wel naar de scheidsrechter wijzen, maar we moeten naar onszelf kijken”, vond Blind. “Het is makkelijk, maar dan nog. Het is één moment. Dan moet je je mannetje staan in de box. Ik kan nog niet benoemen wat er misgaat. Hij kopt ‘m erin.”

Na een sublieme groepsfase zit het er voor Ajax nu dus al na 1 ronde op. “1e of 2e in de poule, het maakt allemaal geen reet meer uit. Je zag in de groepsfase dat veel ballen wel goed vielen, dat gebeurde vandaag niet. Feyenoord? We zijn een mentaal sterke groep, een domper die iedereen op zijn eigen manier moet verwerken.”