Na zijn winnende doelpunt op het Kasteel afgelopen weekend, werd Cyriel Dessers ook in Berlijn de gevierde man bij Feyenoord. Toen de Union-doelman uitgleed stond de Belgische invaller op de goede plek om er 1-2 van te maken.

“Het is een mooie week. In een paar keer twee keer de winnende maken en in zo’n belangrijke wedstrijd”, begon Dessers met een grote lach aan zijn analyse in Berlijn, waar hevige regenval het er voor de spelers niet makkelijker op had gemaakt. Uiteindelijk was het de Belg die optimaal profiteerde toen Union-goalie Andreas Luthe weggleed.

“Iedereen zag dat de omstandigheden extreem waren. Je weet dat je druk moet zetten als de bal terug naar de keeper gaat. Het pakte goed uit en gelukkig kwam de bal bij mij terecht. Al dacht ik hem nog te missen omdat ik ook uitgleed met schieten.”

Van anti-held tot superheld

Dessers afgelopen zomer op huurbasis overkwam van Genk kon hij in Rotterdam-Zuid nog niet imponeren, maar daar lijkt stilaan verandering in te komen. “De ene week ben je de anti-held en de week erna ben je de held. Dat maakt het spits zijn zo mooi, je kan ook weer snel uit de put komen. We hebben het nu zelf in de hand, maar moeten het ook nog wel afmaken. Ik ben pas twee maanden hier en heb al een aantal mooie momenten meegemaakt, zowel individueel als met het team. Maar hier neem ik nog geen genoegen mee. Het team is heel hongerig en ambitieus, we zitten er lekker in.”

CHECK OOK: Alle uitslagen van de Conference League en de standen na speelronde 4