Feyenoord is héél moeizaam aan het Conference League-avontuur begonnen. Op bezoek in Kosovo werd het 0-0 tegen Drita. Geen lekker begin voor de Rotterdammers, die volgende week dit gelijkspel nog kunnen rechtzetten.

Voor trainer Arne Slot was het zijn 1e echte test met Feyenoord. In de spits kreeg Naoufal Bannis een kans, Leroy Fer functioneerde als centrale verdediger. In de 1e helft was het balbezit wel voor de Rotterdammers, maar tot veel kansen leidde het niet. Bannis kreeg een paar kansjes om de score te openen, maar Drita en Feyenoord gingen met 0-0 de rust in.

Na de thee scoorde Feyenoord ook die belangrijke goal niet. En dat terwijl Drita – eerlijk is eerlijk – ‘maar’ een voetbalclub uit Kosovo is. Volgende week moet Feyenoord thuis zorgen dat het tweeluik in Rotterdams voordeel wordt beslist.

Lange weg

In de 3e voorronde van de Conference League wacht dan FC Luzern uit Zwitserland. Als die wedstrijd wordt gewonnen door Feyenoord, wachten de play-offs nog. Pas als ook de play-offs worden gewonnen, doet Feyenoord mee aan het hoofdtoernooi.