Het was niet de avond van AZ op bezoek bij het Schotse Dundee United. In het heenduel van de 3e voorronde van de Conference League werd met 1-0 verloren. Na afloop was het, zoals wel vaak bij voetballers, een wedstrijdje open deuren intrappen. Met aanvoerder Bruno Martins Indi en Dani de Wit voorop tijdens hun interviews met Veronica.


Indi begon kort maar krachtig. “We krijgen ze nog thuis”, was zijn antwoord na de nederlaag. “Ik moet zeggen dat het vrij onnodig was om een tegendoelpunt te krijgen. Als we gewoon heel rustig blijven, en technisch de dingen goed uitvoeren, kun je goede mogelijkheden krijgen. Dat nemen we mee naar volgende week”, aldus de aanvoerder.

De Wit

“Het is wel duidelijk dat we zelf niet goed genoeg waren. Veel spelers hebben onder de maat gespeeld, onder wie ikzelf”, erkende De Wit na afloop. “Dan kun je het ook tegen Dundee heel lastig krijgen en dat was ook het geval. We hebben heel veel kwaliteiten om dit soort tegenstanders te verslaan, maar dat kwam er vanavond helaas niet uit. Dat is teleurstellend, maar dit is pas de eerste helft. We moeten het volgende week gaan doen.”