AZ heeft een plekje veroverd in de play-offs van de Conference League. In Alkmaar werd Dundee United overhoop gespeeld: 7-0. Halverwege was het 5-0 en liep een deel van de Schotse fans het stadion uit om ergens in Alkmaar een potje te gaan janken.


Dundee United (een naam die in Nigeria ‘idioten’ betekent) won de heenwedstrijd met 1-0. AZ begon dus met enkele zorgen aan de return. De tegenstander werd door velen bestempeld als ‘stugge Schotten’.

Maar in de stad van de kaaskoppen wisten ze natuurlijk wel de holletjes in de gatenkaas te vinden. Na 21 minuten had Vangelis Pavlidis al de 1-0 gepiept, met dank aan een overstapje van Dani de Wit.

Na een half uur stond AZ ook in de totaalstand op voorsprong. Tijjani Reijnders haalde van 20 meter uit. Het geplaatste schot verraste de Australische doelman Mark Birighitti.

Kermis

Daarna werd het een schiettent op de Alkmaarse kermis. Weer Pavlidis en Reijnders zorgden voor plezier in het AFAS Stadion, waarna vlak voor rust Håkon Evjen de 5-0 in het goal werkte.

Stuntelende Schotten

Terwijl het dus leger en leger werd rondom de grasmat, tekende Dani de Wit voor de 6-0 en legde een kwartier voor tijd de Zweedse zomeraanwinst Mayckel Lahdo zijn debuutgoal in het net.

Gil Vicente

In de laatste voorronde, de play-offs, treft AZ het Portugese Gil Vicente. Die club rekende af met Riga FC. Pikant: Nederland en Portugal zijn elkaars concurrenten bij de strijd om EUFA-coëfficiënten.

LEES OOK: AZ-fans bestormen Dundee United-fans die naar stadion marcheren

Check enkele goals: