AZ heeft zaterdagavond de druk op PSV opgevoerd. De Alkmaarders wonnen na een achterstand bij RKC Waalwijk (1-3) en kwamen qua punten op gelijke hoogte met de ploeg uit Eindhoven, dat wel een beter doelsaldo heeft en nog een wedstrijd mag spelen. Vitesse deed in Arnhem in de slotminuut ook hele goede zaken.

AZ kwam op achterstand door een brutaal RKC Waalwijk. Nota bene Thijs Oosting, huurling van AZ, opende de score. Nog voor rust deed AZ wat terug via Albert Gudmundsson: 1-1.

Foutje en rode kaart

Na de pauze was AZ sterker, maar het wist lange tijd niet te scoren. Een foutje van RKC hielp de uitploeg in het zadel, Myron Boadu profiteerde optimaal. Even later kreeg Sylla Sow een twijfelachtige rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler, na een trappende beweging in de richting van Timo Letschert. Calvin Stengs besliste later het duel.

Touré held van Arnhem

Vitesse kwam met de schrik vrij tegen PEC Zwolle, dat geplaagd werd door een coronagolf. De Arnhemmers kwamen op voorsprong via Armando Broja. Een doelpunt van Broja kort na rust werd afgekeurd via buitenspel, waarna PEC op gelijke hoogte kwam. Jesper Drost was de doelpuntenmaker. Invaller Idrissa Touré kopte Vitesse in blessuretijd naar 3 punten.