Een bal van de lijn. Een knal op de lat. Een moment of 3 die AZ zomaar een penalty op hadden kunnen leveren. En nog een dikke handvol kansen. Misschien zat er voor de Nederlandse ploeg donderdagavond wel meer in dan de 0-0 tegen Real Sociedad. Maar een punt pakken is al knap zat.

Sociedad staat in de Spaanse divisie namelijk na 10 duels nog altijd bovenaan en won de laatste 6 duels. In de heenwedstrijd in Spanje hield AZ de schade ook al beperkt, maar toen was Sociedad wel echt véél beter dan AZ. Maar dat was in Alkmaar anders.

Hoop kansen gemist

Sociedad vond 0-0 ook wel prima, maar mag van geluk spreken dat AZ niet 1 keer of meer scoorde. Het was tegenhouden geblazen voor de Spanjaarden en dat lukte ze bijzonder gelukkig soms wel.

Stand in de groep

0-0 is goed voor AZ in de poule tegen zo’n sterke tegenstander, maar op onderling resultaat moet het Sociedad in ieder geval onder zich laten. Omdat Napoli won van Rijeka, staat AZ nu 3e in de groep. Sociedad qua punten gelijk, maar op onderling resultaat dus niet meer bij te halen. Napoli staat 2 punten boven AZ, maar komen nog naar Alkmaar. Alles ligt nog open dus!