Trainer Arne Slot was vanzelfsprekend erg teleurgesteld na de met Feyenoord verloren Conference League-finale van AS Roma (1-0). Aan de andere kant was hij ook al snel weer aan het analyseren. “Je weet dat je tegen Italianen het lastig krijg als je vroeg achter komt. Zeker bij een ploeg van José Mourinho. En dan krijg je ook nog zo weinig extra speeltijd.”


Bij Veronica vertelde Slot dat hij erg boos was dat er ‘slechts’ 5 minuten bij kwam. “Er waren zoveel wissels, tijdrekmomenten, VAR-momenten, noem maar op. Dan is 5 minuten echt te weinig. De hele wedstrijd zaten de mensen van Roma om de 4e official heen. Die hebben hun werk gedaan. Na afloop heb ik mijn frustraties geuit bij die 4e man.”

‘Het zat deze keer niet mee’

Terug naar de finale. Slot zag een beroerde 1e helft, maar een uitstekende 2e. “We hebben een paar hele goede momenten gehad. Het zat alleen niet mee. Het heeft dit jaar ook een paar keer meegezeten, nu niet. Het lukt niet om de gelijkmaker te maken. De enige kans van hen is een goal. Dat is ook een kwaliteit. We hebben alles eraan gedaan, maar het was niet voldoende.”

‘Hadden de mensen heel graag een prijs gegeven’

Net als de uitblinkende goalie Justin Bijlow vindt Slot het vooral erg voor de Feyenoord-supporters. “Het is een enorme teleurstelling. We hadden de mensen heel graag een prijs gegeven.”